Brew your own beer at Meerse

Leer zelf bier te brouwen in de keuken

Learn  to brew your own beer in the kitchen

Carolus is jullie host voor deze magische brouwervaring samen met de oprichter van de Jawadde-brouwerij en tegenwoordig brouwer en consultant L'Anti. Specifiek voor de brouwstijl van L'Anti is de ontwikkeling van een gist die zijn unieke karakter heeft verworven door veelvuldig brouwen in zijn huisbrouwerij, in het ecosysteem van de Vlaamse Ardennen, op Maarkedalse bodem. De unieke gist die L'Anti zelf gekweekt heeft ligt aan de basis van een uitstekende Maarkedalse Tripel.

We beginnen met een basisintroductie van de ingrediënten en het materiaal. Maar de actie is belangrijker: we zullen mout van goede kwaliteit schroten, fijne Chinook-hop toevoegen, koken, roeren, filteren en afkoelen totdat we een basis product hebben waar we onze unieke gist toevoegen. We zullen je door de finesses van het brouwen begeleiden en we zullen je laten zien hoe de magie kan gebeuren, zelfs in je eigen keuken!

 

 

Carolus is your host for this magical brewing experience with the former Jawadde brewer and nowadays brewer and consultant L'Anti. Specific for this brewstyle is the development of a yeast who has acquired its unique character through frequent brewing in the ecosystem of the Flemish Ardennes, on Maarkedal soil. This unique yeast is at the base of a wicked Maarkedalse Tripel.

We will start with a basic introduction of the ingredients and the material. But the action is more important: we will grind good quality malt, add fine Chinook hop, boil, stir, filter and cool until we have a raw product where we add our unique yeast. We will guide you through the finesses of brewing, and we will show you how the magic can happen, even in your own kitchen!